KNGF

Dry Needling Therapie


Wat is dry needling therapie?

Dry needling is een nieuwe behandelmethode van de fysiotherapeut. Door middel van een speciale techniek worden spieren aangeprikt en raken zo snel en langdurig ontspannen. Dry needling gebruikt een droge(dry) acupunctuurnaald en er wordt dus geen vloeistof in de spier gespoten.

Dry needling therapie is niet hetzelfde als acupunctuur

Bij acupunctuur worden oppervlakkig meerdere naalden in het lichaam gezet,die daar enige tijd blijven zitten en invloed hebben op de energie in het lichaam. Dry needling gebruikt 1 naald, waarmee kortdurend in de spier wordt geprikkeld. Dry needling werkt op specifieke punten: de zogenaamde triggerpoints.

Een triggerpoint is een drukpijnlijke plek in een spier, die naast de lokale drukpijn ook vaak pijn op afstand veroorzaakt. De fysiotherapeut zoekt naar deze plaatsen, omdat ze vaak de hoofdoorzaak kunnen zijn van uw klachten.

Triggerpoints kunnen zich uiten in pijn/stijfheid lokaal in een spier en/of pijn op afstand. Bewegingsbeperkingen in bijbehorende gewrichten, verminderde kracht in de betrokken spieren.
De behandeling is gericht op het uitschakelen van deze triggerpoints. Via het aanprikken met een speciaal naaldje worden deze punten in de spieren ontspannen. Bij langdurige klachten zal de therapeut meerdere spieren behandelen in uw arm of been.

Hoe voelt dry needling therapie aan?

Het inbrengen van het naaldje voelt u bijna niet. Als de juiste triggerpoint wordt aangeprikt, spant de spier zich kort aan. Dat geeft een soort ‘kramp’ gevoel. Daarna ontspant de spier zich meestal direct en kunt u gemakkelijker bewegen. Vaak voelt het behandelde deel wel wat vermoeid en stijf aan, maar dat is meestal van korte duur. U krijgt oefeningen en gerichte adviezen mee om de verbeterde situatie bij te kunnen houden.

Wat kost dry needling therapie?

Deze methode is een onderdeel van de normale fysiotherapie behandeling. Indien u aanvullend verzekerd bent, vallen ook de kosten voor dry needling therapie hieronder. U heeft geen verwijzing nodig van uw huisarts.

Dry needling therapie kan worden toegepast bij:

Stijve spieren en gewrichten, RSI-klachten,klachten van de nek, schouder,arm, ( tennis)elleboog en onderarm. Klachten van de lage rug, heup,bil- en beenspieren, krampen en hielspoor. 

Specialisten

Anke Mollema-Bruinsma

Fysiotherapie Rozengracht bestaat 30 jaar!

Nieuwsimage
Voor de Maatschap Fysiotherapie Rozengracht was het zondag 7 januari groot feest op zeilschip Wilhelmina vanwege het 30 jarige jubileum van de Fysiotherapiepraktijk. Oudejaarsdag had het team bestaande uit 15 medewerkers van Fysiotherapie Rozengracht en de 5 andere specialisten werkzaam op de Rozengracht als afleidingsmanoeuvre ...
Lees meer

Cityswim 2017 Rozengracht24

Nieuwsimage
Hieronder een impressie van de cityswim 2017 in samenwerking met Fysiotherapie Rozengracht24 ...
Lees meer

Kindertraining Weerbaarheid

Nieuwsimage
Alinda Bootsma Training & Coaching De praktijk voor weerbaarheidstrainingen en coaching. Ik help kinderen en hun ouders bij emotionele problemen, gedragsproblemen en alle voorkomende opvoedkwesties, door middel van een weerbaarheidstraining, een coachtraject of een combinatie van beide. Voor alle grote en kleine vragen die...
Lees meer

Willy Mulder- van der Ende neemt afscheid na 5 jaar trouwe dienst

Nieuwsimage
Onze zeer gewaardeerde collega Willy Mulder van der Ende gaat ons helaas verlaten. Zij heeft een nieuwe baan aangenomen in Limburg. Samen met haar man Harmen die een baan heeft gekregen in Maastricht gaat zij Friesland verlaten en zullen zij in Geleen gaan wonen. Dit is helaas  niet te combineren met een baan bij ons in Har...
Lees meer

Slachteloop juni 2016

Nieuwsimage
Fysiotherapie Rozengracht wat een extra service!! Peter Bedankt! echt geweldig...
Lees meer

Visserijdagen 2016

Nieuwsimage
Van 24 tot en met 27 augustus 2016 wordt in Harlingen de 57-ste editie van de Visserijdagen gehouden. Rozengracht 24 wenst iedereen gezellige Visserijdagen! ...
Lees meer

gezondheidsmarkt 2016

Nieuwsimage
Trainer in weerbaarheid Alinda Bootsma en Kinderfysiotherapeut Hanny Westendorp waren betrokken bij de gezondheidsmarkt op basis school het Wad.  ...
Lees meer