KNGF

Expositie Anna Zuidema bij fysiotherapie Rozengracht 24

Anna Zuidema & Fysiotherapie Rozengracht 24

Wie met open oog en verlangende ziel de geheimzinnige stemmen en verschijningen van de natuur zoekt te verstaan, kijkt eerst in de heerlijke ruimten van zijn eigen omgeving. Zoekt de wijde, licht-overstraalde landen van Harlingen en het Wad, waar de jolige wind zijn harpen tokkelt tussen riet en mast, waar de blauwe waterlanen, rimpelen naar de kim en de groene zee de dijk bespringt…
Wrijf uw ogen uit en geniet…. Geniet…. van de verassende en toch nabije schoonheden.

Ga eens op zoek naar een bepaald gevoel als je op een plek staat. Welk gevoel komt er bij je boven? Wat maakt indruk op jou? Waarom vind je iets mooi? Probeer dat eens uit te leggen vanuit je gevoel.

Anna Zuidema verstaat de kunst om dat gevoel te fotograferen.
Elk plaatje is een uitdaging, 90% is kijken 10% is techniek.

Te vaak zien we dat mensen gehaast zijn. Neem de tijd, kijk wat er om je heen gebeurd, kijk wat het met je doet. Er gebeuren dingen met het licht. Dingen die je niet ziet, maar uiteindelijk wel op de foto’s van Anna. Er zit een bepaalde mate van onvoorspelbaarheid in die juist interessant is, het beeld trekt automatisch je aandacht.

Anna kan hele sterke composities creëren, abstractie met duidelijke structuren en overzicht. Het is een vorm van abstractie en vereenvoudiging. Vanuit het minimalistische idee, een andere manier van kijken ontstaan prachtige harmonieën en versterkte beeldinformatie. Laat je door Anna inspireren.

Het beheersen van de techniek is een vereiste en over elke foto is goed nagedacht.
Anna is in 1978 geboren in Harlingen. In 2009 is zij begonnen met fotograferen. Haar werk is gepubliceerd in diverse vakbladen en natuurmagazines. Ook zijn haar foto’s regelmatig te bewonderen in het NOS Journaal, het RTL Weer en de landelijke media.
Met de foto onweer boven het Wad brak ze definitief door. De foto is uitgeroepen tot Weer-foto van het jaar 2013.

Fysiotherapie Rozengracht is heel blij met de primeur van een overzicht tentoonstelling van Anna haar werk. In de praktijk hangen diverse schitterende werken van verschillend formaat en op verschillend materiaal afgedrukt. De eerste reacties zijn heel lovend en positief.

Bij een wandeling door ons mooie Harlingen is een uitstapje naar de expositie zeker een leuke onderbreking. Dagelijks van 8:00 tot 18:00 uur (maandag en donderdag tot 20:00 uur) bij Fysiotherapie Rozengracht 24. Entree gratis. Foto’s zijn ook te koop voor zeer schappelijke introductieprijzen.

“Fotograferen is mijn lust en mijn leven”
Anna Zuidema.

2016-03-16

Cityswim 2017 Rozengracht24

Nieuwsimage
Hieronder een impressie van de cityswim 2017 in samenwerking met Fysiotherapie Rozengracht24 ...
Lees meer

Kindertraining Weerbaarheid

Nieuwsimage
Alinda Bootsma Training & Coaching De praktijk voor weerbaarheidstrainingen en coaching. Ik help kinderen en hun ouders bij emotionele problemen, gedragsproblemen en alle voorkomende opvoedkwesties, door middel van een weerbaarheidstraining, een coachtraject of een combinatie van beide. Voor alle grote en kleine vragen die...
Lees meer

Willy Mulder- van der Ende neemt afscheid na 5 jaar trouwe dienst

Nieuwsimage
Onze zeer gewaardeerde collega Willy Mulder van der Ende gaat ons helaas verlaten. Zij heeft een nieuwe baan aangenomen in Limburg. Samen met haar man Harmen die een baan heeft gekregen in Maastricht gaat zij Friesland verlaten en zullen zij in Geleen gaan wonen. Dit is helaas  niet te combineren met een baan bij ons in Har...
Lees meer

Slachteloop juni 2016

Nieuwsimage
Fysiotherapie Rozengracht wat een extra service!! Peter Bedankt! echt geweldig...
Lees meer

Visserijdagen 2016

Nieuwsimage
Van 24 tot en met 27 augustus 2016 wordt in Harlingen de 57-ste editie van de Visserijdagen gehouden. Rozengracht 24 wenst iedereen gezellige Visserijdagen! ...
Lees meer

gezondheidsmarkt 2016

Nieuwsimage
Trainer in weerbaarheid Alinda Bootsma en Kinderfysiotherapeut Hanny Westendorp waren betrokken bij de gezondheidsmarkt op basis school het Wad.  ...
Lees meer

Op donderdag 22 september start er weer een Kindertraining Weerbaarheid

Nieuwsimage
Kindertraining Weerbaarheid Op donderdag 22 september start er weer een Kindertraining Weerbaarheid. Voor wie: kinderen van 9-12 jaar Waar: Fysiotherapie praktijk Rozengracht 24 Wanneer: vanaf 22 september elke donderdagmiddag van 16.30-18.00 uur, 7 weken lang   Weerbaarheid (...) die opgroeien, spelen ...
Lees meer