KNGF

Corona Virus *UPDATE*

Update 18-06-2020

 

Fitness update:

Het KNGF houdt dezelfde regels aan als de fitness adviezen van het OMT. VOor 1 juli komt er meer informatie over hoe oefengroepen weer kunnen opstarten. KNGF Statement

 

 

Eindelijk hebben de fysiotherapeuten groen licht gekregen van het RIVM en het VWS om stapsgewijs en voorzichtig onze behandelingen weer op te schalen. Onze beroepsgroep, KNGF, heeft een richtlijn gepresenteerd waarmee zorg die wij noodzakelijk achten op een veilige en verantwoorde manier verleend kan worden. De normale gang van zaken is nog niet mogelijk, maar dit is een zeer welkome eerste stap in de goede richting.

De richtlijn is duidelijk: noodzakelijke zorg als u gezond bent en geen tekenen van griep, verkoudheid of corona heeft. Wanneer u wel ziekteverschijnselen heeft mag u alleen gezien worden in de thuissituatie als er anders onherstelbare schade optreedt, of op verwijzing van een arts.

Concreet houdt dit in dat u per 4 mei weer kan bellen om te overleggen of u een afspraak kan maken. Dit kan tijdens ons reguliere spreekuur op werkdagen van 08:30 tot 11:30. U wordt dan te woord gestaan door onze baliemedewerkster, zij stelt de gezondheidsvragen.

Mocht u uitgenodigd worden om op de praktijk te komen dan zijn er een aantal hygiënemaatregelen. Onze hoofdingang aan de Rozengracht is nu de enige ingang. De deur aan de Wasbleek is de uitgang. Bij binnenkomst staat ook een overzicht van onze regels. Tevens is er een hygiënestation om de handen te reinigen.

Kom uitsluitend onze praktijk binnen als u een afspraak heeft, kom op het afgesproken tijdstip en -indien mogelijk- alleen. Verlaat na de behandeling zo vlot mogelijk de praktijk via de achterzijde. Zo houden we het veilig voor u en ons personeel en kunnen we u zo goed mogelijk helpen in deze lastige tijd.

Heel erg bedankt voor uw begrip de afgelopen weken.

 

 

 

 

 

 

 

 

Update 02-04-2020

Naar aanleiding van de persconferentie van de minister president en het RIVM heeft de praktijk besloten de maatregelen te verlengen tot en met 28 april. Hieronder vallen, zoals op 16 maart werd aangegeven, de therapie in de oefenzaal en 1 op 1 in de behandelruimte. Als u nog een afspraak heeft staan bij een therapeut, wordt u zelf gebeld om te kijken naar de beste oplossing.

Er is de mogelijkheid tot eHealth middels videobellen voor onder andere het afnemen van een intake. Daarnaast biedt het de mogelijkheid voor adviezen en inzichten met betrekking tot oefenen, houding en andere fysiotherapeutisch gerelateerde zaken.

Ook bieden we de mogelijkheid voor telefonische consults. Hier wordt dan apart een afspraak voor gemaakt met uw therapeut en kunt u in alle rust uw beloop van de klachten uitleggen. De therapeut zal dan zo goed als mogelijk inzichten geven hoe hier het beste mee om te gaan. Deze consulten worden vergoed door uw zorgverzekeraar als u daar aanvullend voor verzekerd bent.

In het geval van dringende nood is er het noodnummer: 06-29840171 deze is op werkdagen tussen 10 en 11 bereikbaar.

Bedankt voor uw begrip.

 

Update 19-03-2020

Beste cliënt,

In het belang van de gezondheid van u en onze collega's hebben wij het moeilijke besluit genomen om alle fysiogerelateerde behandelingen 1 op 1 niet meer door te laten gaan.

Indien er nog een afspraak op korte termijn staat, wordt u gebeld om een andere oplossing te vinden, onder andere de mogelijkheid voor e-health.

Bij vragen kunt u ons bellen, of gebruik maken van het contactformulier. In het geval van dringende spoed wordt er een oplossing geboden via het noodnummer 06-29840171 deze is op werkdagen tussen 10 en 11 bereikbaar.

De mindfulness lessen worden online aangeboden.

De therapeuten die andere zorg leveren, zoals haptotherapie, mensendieck, osteopathie etc. geven op hun eigen infokanalen hun beleid aan.

Namens de gehele praktijk willen we u bedanken voor uw begrip.

Update 18-03-2020

Door de praktijk op Terschelling, waar ook zorg door onze bekkenfysiotherapeut wordt geboden, is besloten tijdelijk geen therapie meer aan te bieden. Houd de website in de gaten voor updates.

Update 16-03-2020

Vanaf heden gaan oefengroepen niet meer door tot 6 april. Therapeuten nemen zelf contact op voor trainingen die omgepland worden naar 1 op 1 begeleiding. De anderen worden verzocht deze pagina in de gaten te houden voor updates.

Update 14-03-2020

Beste cliënt,

Wij begrijpen dat u zich zorgen maakt vanwege het Corona virus. Daarom willen wij u informeren over onze voorzorgsmaatregelen. 

Vooralsnog gaan alle activiteiten op de praktijk Fysiotherapie Rozengracht gewoon door. 

Wel vragen wij aandacht voor het volgende;

 • Blijf thuis bij klachten zoals neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts. Mijd sociaal contact. Bel met huisarts als bovenstaande klachten verergeren. 
 • Probeer indien mogelijk alleen te komen op de praktijk, neem als dat kan geen partner of andere mensen mee naar de praktijk.
 • Beperk de tijd op onze locatie, probeer indien mogelijk na het bezoek direct weer op huis aan te gaan.
 • Vermijd handcontact met de therapeut en andere gasten in de praktijk.
 • Wij vragen u om een eigen badhanddoek of hoeslaken mee te nemen voor uw behandeling. 
 • Wij vragen om uw begrip als uw afspraak wordt afgezegd als een van onze therapeuten ziek is. 

Verder zorgen wij voor de nodige maatregelen om de gezondheid van u en onze therapeuten te beschermen;

 • Aangescherpte hygiëne maatregelen
 • Tijdelijk geen koffie, thee en water meer in de wachtkamer
 • Tijdelijk geen tabloids, kranten of andere folders en leesmateriaal meer in de wachtkamer
 • Het speelgoed is tijdelijk opgeruimd 
 • Onze wachtkamertafels worden opgesplitst om contacten te minimaliseren

Wij houden u op de hoogte van de ontwikkelingen, wij volgen de adviezen van het RIVM, de GGD en het KNGF nauwkeurig. 

 

2020-03-14

Oefenzaalbeleid groepsverband

Nieuwsimage
Beste sporter, De afgelopen weken is er meer duidelijk geworden over het oefenzaal beleid. We kiezen er voor om geleidelijk de groepen op te starten. Vanaf heden zijn er tijdelijke groepen beschikbaar. Vanaf 15 augustus proberen we de reguliere tijden van de groepen weer beschikbaar te hebben.We mogen we maximaal 5 sporters te...
Lees meer

Corona regels

Nieuwsimage
Extra maatregelen vanwege Corona:  Wij verzoeken u bij bezoek aan onze praktijk de volgende extra maatregelen in acht te nemen:  De praktijk uitsluitend te bezoeken op afspraak. Wij zijn voor het maken van   afspraken en vragen telefonisch of per mail bereikba(...) praktijkingang is allee...
Lees meer

Corona Virus *UPDATE*

Nieuwsimage
Update 18-06-2020   Fitness update: Het KNGF houdt dezelfde regels aan als de fitness adviezen van het OMT. VOor 1 juli komt er meer informatie over hoe oefengroepen weer kunnen opstarten. KNGF Statement     (...) hebben de fysiotherapeuten groen licht gekregen van het RIVM en het VWS om stapsgewijs...
Lees meer

Fysiotherapie Rozengracht bestaat 30 jaar!

Nieuwsimage
Voor de Maatschap Fysiotherapie Rozengracht was het zondag 7 januari groot feest op zeilschip Wilhelmina vanwege het 30 jarige jubileum van de Fysiotherapiepraktijk. Oudejaarsdag had het team bestaande uit 15 medewerkers van Fysiotherapie Rozengracht en de 5 andere specialisten werkzaam op de Rozengracht als afleidingsmanoeuvre ...
Lees meer

Cityswim 2017 Rozengracht24

Nieuwsimage
Hieronder een impressie van de cityswim 2017 in samenwerking met Fysiotherapie Rozengracht24 ...
Lees meer

Kindertraining Weerbaarheid

Nieuwsimage
Alinda Bootsma Training & Coaching De praktijk voor weerbaarheidstrainingen en coaching. Ik help kinderen en hun ouders bij emotionele problemen, gedragsproblemen en alle voorkomende opvoedkwesties, door middel van een weerbaarheidstraining, een coachtraject of een combinatie van beide. Voor alle grote en kleine vragen die...
Lees meer

Willy Mulder- van der Ende neemt afscheid na 5 jaar trouwe dienst

Nieuwsimage
Onze zeer gewaardeerde collega Willy Mulder van der Ende gaat ons helaas verlaten. Zij heeft een nieuwe baan aangenomen in Limburg. Samen met haar man Harmen die een baan heeft gekregen in Maastricht gaat zij Friesland verlaten en zullen zij in Geleen gaan wonen. Dit is helaas  niet te combineren met een baan bij ons in Har...
Lees meer