KNGF

2013-12-15 / Reumapatienten dupe van schrappen fysiotherapie

Nieuwsimage

Zoals het er nu uitziet, gaan alle zorgverzekeraars drastisch schrappen in het aantal fysiotherapiebehandelingen in de aanvullende verzekering. Reden voor het Reumafonds om zorgverzekeraars een brandbrief te sturen. Daarin wordt opgeroepen de duizenden reumapatiënten in Nederland de hulp te bieden die zij nodig hebben. Twee keer per weekReumapatiënten hebben soms wel twee keer per week fysiotherapie nodig. Zorgverzekeraars gaan het aantal vergoede fysiotherapiebehandelingen fors terugbrengen. Menzis gaat vanaf 1 januari 2014 in de aanvullende verzekering maximaal 40 fysiotherapiebehandelingen per jaar vergoeden. Agis (Achmea) schroeft dit aantal terug naar 32. Reumapatiënten dreigen nu in de problemen te komen. "Deze mensen hebben soms wel twee keer in de week fysiotherapie nodig om te kunnen bewegen. Meer dan 100 keer per jaar dus", zegt Sija de Jong van het Reumafonds...

Lees meer

2013-12-15 / Cervicale radiculopathie behandeling met fysiotherapie of een halskraag

Nieuwsimage

Cervicale radiculopathie is een veel voorkomende aandoening gekenmerkt door nekpijn die uitstraalt naar de armen en vingers overeenkomstig de betrokken dermatomen. Op grond van klinisch onderzoek kunnen verminderde spier- peesreflexen; gevoelsstoornissen of motorische spierzwakte met dermatomale / myotomale patroon gevonden worden. De diagnose wordt voornamelijk op basis van klinische verschijnselen gesteld. MRI onderzoek van de cervicale wervelkolom toont meestal de oorzaak van de radiculopathie klachten, waarbij veelal sprake is van spondylarthrosis of een discus herniatie.   Methode Een prospectief gerandomiseerd onderzoek is gedaan onder 205 patiënten die minder dan een maand symptomen en tekenen hadden van cervicale radiculopathie. Het tijdsverloop van de pijnvermindering is geregistreerd bij drie verschillende groepen patiënten in een periode van 6 weken. Patiën...

Lees meer

2013-11-24 / Nederlanders slecht op de hoogte over dekking basisverzekering en eigen risico

Nieuwsimage

Voor 82% van de Nederlanders is de basisverzekering nog steeds een raadsel. Deze mensen gaven minimaal één onjuist antwoord op de vraag of de huisarts, tandarts en fysiotherapeut onder de basisverzekering valt. Nederlanders zijn dus nog steeds onvoldoende op de hoogte van de basisverzekering en de dekking. De basisverzekering is sinds de invoering van het nieuwe zorgstelsel een aantal maal aangepast. De laatste twee jaar is er maar weinig verandert. Ook over het eigen risico bestaat verwarring. Zo denk een groot deel van Nederlanders ten onrechte dat het eigen risico geldt voor een bezoek aan de tandarts of fysiotherapeut. Deze kosten worden echter niet vergoed door de basisverzekering, waardoor er geen eigen risico geldt. Het eigen risico geldt bijvoorbeeld wel voor zorg in het ziekenhuis. Minister Schippers heeft onlangs laten weten een publiekscampagne te starten ...

Lees meer

2013-11-24 / Zorgverzekeraars moeten winst terug laten vloeien naar verzekerden

Nieuwsimage

Zorgverzekeraars zouden eventuele winsten moeten laten terugvloeien naar verzekerden door de premies te verlagen. Dat heeft minister Schippers van Volksgezondheid zaterdag bepleit in het consumentenprogramma Kassa. Minister Schippers van Volksgezondheid rekent erop dat zorgverzekeraars volgend jaar hun premies verlagen. De verzekeraars maken dit jaar zoveel winst, dat ze zich dit volgens de minister kunnen veroorloven. Maatschappelijk noodzakelijk Schippers reageert in de uitzending van Kassa op ideeën van kijkers om te bezuinigen op de gezondheidszorg. Eén voorstel is dat de winst van de verzekeraars teruggaat naar de zorg. De minister laat in een reactie weten dat dergelijke winsten ten goede zouden moeten komen aan de premiebetaler. “Ik zou liever willen dat ze de winst niet in de zorg staken, maar dat de premie omlaag gaat”, reageert Schippers. Ze belooft d...

Lees meer

2013-09-01 / Meer zicht op verschillen tussen fysiotherapeuten

Nieuwsimage

Zorgverzekeraars krijgen steeds meer inzicht in verschillen tussen aanbieders in de bewegingszorg: fysiotherapeuten, oefentherapeuten, ergotherapeuten en podotherapeuten.  De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) vindt dat verzekeraars met dit inzicht nog meer onderscheid kunnen maken in de contracten die zij sluiten met zorgaanbieders en ook duidelijker kunnen zijn naar hun verzekerden over de verschillen in bijvoorbeeld kwaliteit en doelmatigheid. In de marktscan bewegingszorg beschrijft de NZa de stand van zaken in de eerstelijnszorg door fysiotherapeuten, oefentherapeuten, ergotherapeuten en podotherapeuten. Opvallend is dat de tarieven in deze zorgsector, waar al jaren vrije prijzen gelden, stabiel blijven. Dit komt doordat nagenoeg alle zorgaanbieders in deze sector een contract sluiten met een zorgverzekeraar, die vervolgens grip kan houden op de prijs én de kwaliteit van ...

Lees meer
1234567volgende >

Cityswim 2017 Rozengracht24

Nieuwsimage
Hieronder een impressie van de cityswim 2017 in samenwerking met Fysiotherapie Rozengracht24 ...
Lees meer

Kindertraining Weerbaarheid

Nieuwsimage
Alinda Bootsma Training & Coaching De praktijk voor weerbaarheidstrainingen en coaching. Ik help kinderen en hun ouders bij emotionele problemen, gedragsproblemen en alle voorkomende opvoedkwesties, door middel van een weerbaarheidstraining, een coachtraject of een combinatie van beide. Voor alle grote en kleine vragen die...
Lees meer

Willy Mulder- van der Ende neemt afscheid na 5 jaar trouwe dienst

Nieuwsimage
Onze zeer gewaardeerde collega Willy Mulder van der Ende gaat ons helaas verlaten. Zij heeft een nieuwe baan aangenomen in Limburg. Samen met haar man Harmen die een baan heeft gekregen in Maastricht gaat zij Friesland verlaten en zullen zij in Geleen gaan wonen. Dit is helaas  niet te combineren met een baan bij ons in Har...
Lees meer

Slachteloop juni 2016

Nieuwsimage
Fysiotherapie Rozengracht wat een extra service!! Peter Bedankt! echt geweldig...
Lees meer

Visserijdagen 2016

Nieuwsimage
Van 24 tot en met 27 augustus 2016 wordt in Harlingen de 57-ste editie van de Visserijdagen gehouden. Rozengracht 24 wenst iedereen gezellige Visserijdagen! ...
Lees meer

gezondheidsmarkt 2016

Nieuwsimage
Trainer in weerbaarheid Alinda Bootsma en Kinderfysiotherapeut Hanny Westendorp waren betrokken bij de gezondheidsmarkt op basis school het Wad.  ...
Lees meer

Op donderdag 22 september start er weer een Kindertraining Weerbaarheid

Nieuwsimage
Kindertraining Weerbaarheid Op donderdag 22 september start er weer een Kindertraining Weerbaarheid. Voor wie: kinderen van 9-12 jaar Waar: Fysiotherapie praktijk Rozengracht 24 Wanneer: vanaf 22 september elke donderdagmiddag van 16.30-18.00 uur, 7 weken lang   Weerbaarheid (...) die opgroeien, spelen ...
Lees meer