Osteopathie

Slide Afspraak maken Osteopathie Betrokken professionals met aandacht voor het individu fysiotherapie harlingen

Een osteopaat heeft een holistische kijk op de mens. Dat betekent dat een osteopaat een lichaam ziet als een geheel. Als er klachten zijn op het fysieke, emotionele of mentale vlak probeert de osteopaat de oorzaak van de klacht te vinden. Deze oorzaak kan gelegen zijn op een hele andere plaats dan waar de klacht tot uiting komt.

Het lichaam vormt een eenheid van (ingenieus) op elkaar afgestemde anatomische structuren en fysiologische functies. Op elke prikkel die het lichaam te verwerken krijgt reageert het lichaam in zijn totaliteit. Deze prikkels worden in het lichaam soepel opgevangen zolang het lichaam een nieuw evenwicht kan vinden. Als dat niet meer lukt heeft dat een bewegingsverlies als gevolg. Door deze bewegingsverliezen kunnen klachten ontstaan waarbij de oorzaak gelegen kan zijn in stress, ziekte, operaties, slechte voedingsgewoontes, geboortes en ongelukken.

Een osteopaat kan deze bewegingsverliezen middels de handen opsporen. Met behulp van manuele handgrepen wordt het lichaam aangespoord een nieuw evenwicht te vinden. Deze zachte technieken worden uitgevoerd om het zelfherstellend vermogen van het lichaam aan te spreken en om de anatomie en de fysiologie van het lichaam op elkaar af te stemmen. De osteopaat is een onderzoeker en stelt zich tijdens een osteopatische behandeling vaak de vraag: Waarom functioneert dit lichaam op de getoonde manier? Op het moment dat het nodig is geeft een osteopaat adviezen mee over voeding, aanpassingen van lijf- en leefstijl om het zelfherstellend vermogen te optimaliseren. Osteopathie is geschikt voor volwassen en kinderen. Voor meer informatie www.jeaninekoning.nl

Uw specialist(en):