Haptotherapie

Slide Afspraak maken Haptotherapie Betrokken professionals met aandacht voor het individu fysiotherapie harlingen

Haptotherapie gaat over voelen

Het heeft als basis de Haptonomie : de “leer van het gevoel”, eigenlijk het geheel aan inzichten omtrent contact, voelen en aanraken binnen de menselijke communicatie. Haptotherapie is zinvol als je de signalen van je lichaam niet meer verstaat, als emoties geblokkeerd zijn of het contact met je omgeving steeds vast loopt.

De haptotherapeut gebruikt de menselijke aanraking als instrument. Een goede aanraking nodigt uit om je lichaam weer te gaan voelen en het contact met je gevoel te herstellen. Verzet en angst kunnen worden herkend, weggestopt verdriet kan beleefd worden, vermoeidheid eindelijk toegelaten. Door verzet in het lichaam los te laten, kun je gaan ontspannen en kunnen pijnklachten en een verstoorde ademhaling zich gaan herstellen.

Naast het aanraken worden ervaringsgerichte oefeningen en gesprekken als middelen gebruikt. Je ontwikkelt inzicht in de wijze waarop je met jezelf en de omgeving omgaat en waar het stagneert. Samen zoeken we naar manieren die beter bij je passen.

Als je je weer thuis gaat voelen bij jezelf en de verbinding met je omgeving verbetert, ontstaat er een gevoel van vertrouwen. Vertrouwen in jezelf en in de ander. Je herkent je eigen kracht weer en je energie kan gaan stromen. Je leert jezelf te blijven in het contact met je omgeving, zonder steeds je grenzen te overschrijden. Zo leg je een stevige basis voor je verdere ontwikkeling als mens.

Haptotherapie is geschikt bij:

  • Overbelast zijn, burn- out.
  • Stressgerelateerde klachten zoals hyperventilatie en spannings nek-en hoofdpijn
  • Problemen met verwerking en acceptatie van verlies, trauma, ziekte of handicap.
  • In je hoofd zijn en niet in je lijf.
  • Moeite met grenzen stellen
  • Gevoelens van minderwaardigheid
  • Gestagneerde ontwikkeling
  • Terugkerende problemen op het relationele vlak.

Voor informatie of een afspraak : Wieneke van den Berg

tel. 0517- 412204.

Uw specialist(en):