Ongetwijfeld heeft u via de verschillende media al het een en ander vernomen over de onrust onder fysiotherapeuten aangaande de contractering met de zorgverzekeraars voor 2023. De toegenomen eisen, administratieve overbelasting en de tarieven die al ruim 10 jaar min of meer gelijk blijven, leiden toenemend voor problemen bij fysiotherapiepraktijken.

Tot nu toe tekenden wij als praktijk de contracten van alle zorgverzekeraars, verzekerde zorg konden wij dan rechtstreeks declareren.

De aanbieding die wij van uw zorgverzekeraar Zorg&Zekerheid en AZVZ kregen voor 2023 heeft een tarief dat zo laag is dat wij daarmee de kwaliteit van onze praktijk niet kunnen behouden en verbeteren. Wij hebben daarom besloten dit contract niet te tekenen.

Dit betekent voor u als klant van de Zorg&Zekerheid of AZVZ dat wij uw behandelingen in 2023 niet meer rechtstreeks bij deze zorgverzekeraar kunnen declareren. Als u klant bent bij Zorg&Zekerheid of AZVZ ontvangt vanaf 1 januari 2023 voor behandelingen bij onze praktijk een factuur, deze dient u zelf aan ons te betalen. Vervolgens kunt u hem indienen bij de Zorg&Zekerheid of AZVZ, deze zal afhankelijk van uw polis een deel vergoeden.

Op deze link kunt u vinden welke percentages dat in 2022 zijn: https://www.zorgenzekerheid.nl/contentbeheer/download/fysiotherapie-2022.htm

Voor 2023 hebben wij de contracten van alle andere zorgverzekeraars wel getekend.

Wij begrijpen dat deze verandering vragen op kan roepen, stel ze gerust aan ons (per mail, telefonisch of tijdens uw bezoek aan onze praktijk).

Wij hopen u ook in de toekomst te mogen verwelkomen in ons bedrijf.

Met vriendelijke groet,

Team Fysiotherapie Rozengracht

Comments are closed.