Flexchair Therapie

Slide Afspraak maken Flexchair Betrokken professionals met aandacht voor het individu Flexchair Harlingen

In onze moderne maatschappij waarbij steeds meer mensen een zittend beroep uitoefenen zijn chronische lage rugklachten een veelvoorkomend probleem. Met name na langdurige (lage)rugklachten is er een verlies aan motor control. Waarbij er onvermogen is om de wervelkolom in neutrale stand te stabiliseren.

Een sterke en gezonde rug begint bij een dynamisch actieve zit. De flexchair is een zadelkruk en  bestaat uit twee kogelgewrichten (2×3D) en laten bewegingen toe in alle richtingen.

Bij het gebruik van de Flexchair worden diepe rug- en buikspieren getraind. De diepe spieren bereiden het lichaam voor om op juiste wijze kracht te kunnen leveren met minder energieverbruik en meer souplesse. Door het trainen en functioneel gebruiken van de diepe rug- en buikspieren verbetert de lichaamsbalans en worden prestaties in sport en werk geoptimaliseerd. De pijnlijke en stijve rug wordt minder.

De PAR-test

Bij de therapeut wordt een zogenaamde PAR-test afgenomen deze test duurt vijftien minuten en geeft u inzicht in het beweeggedrag van uw rug. Kleur, puntenaantal en grafieken laten u zien waar uw persoonlijke aandachtspunten liggen die voor training in aanmerking komen. Leer uw rug te gebruiken waarvoor hij gemaakt is, actief en dynamisch bewegen, onder alle omstandigheden. In werk, sport en vrije tijd gaat u meer en makkelijker presteren.

Voordelen voor u

  • Stimuleert bewegen op de werkplek
  • Voorkomt rug-, nek-, en RSI klachten
  • Maakt je sterker
  • Geeft je meer energie
  • Verbetert prestaties in werk en sport

(Bron: www.flexchair.nl)

Uw specialist(en):