Akke-Jant Wester

Ik heb de opleiding fysiotherapie gevolgd aan de Hanzehogeschool te Groningen. Sinds het behalen van mijn diploma in juli 2012 ben ik werkzaam in de praktijk Fysiotherapie Rozengracht. In 2013 heb ik de cursus Mulligan concept A en B succesvol afgerond. Mulligan technieken zijn toepasbaar op alle gewrichten en is een veilige, effectieve en pijnvrije manier van mobiliseren. Deze mobilisatietechnieken zijn een combinatie van een passieve correctie en een actieve beweging. Vanwege het pijnvrij behandelen en direct resultaat in bewegingsbeperking pas ik deze technieken volop toe.

Daarnaast pas ik taping technieken toe volgens Mulligan zodat de correctie van de positional fault gehandhaafd blijft. Het concept van elastisch tapen vindt zijn oorsprong in Japan. Vanuit de visie dat het heel belangrijk is dat spieren en fascia moeten kunnen blijven bewegen voor optimaal herstel, met aandacht voor bloed-en lymfecirculatie, werd een elastische tape ontwikkeld die rekbaar is in de lengte. Deze elastische tape sedeert het neurologische systeem, activeert het circulatiesysteem van bloed en lymfe, vermindert lokale druk en beïnvloedt op deze wijze het herstelproces positief.