Weerbaarheidstraining

Slide Afspraak maken Weerbaarheids
training
Betrokken professionals met aandacht voor het individu fysiotherapie harlingen

Wat is weerbaarheid

Weerbaar zijn betekent: laten zien wie je bent. Iemand is weerbaar als hij in alledaagse situaties zijn wensen kan aangeven en zijn grens kan trekken met respect voor zichzelf en voor de ander.

Binnen de weerbaarheid zijn vele oefeningen gericht op het leren kennen van je eigen lichaam, emoties, kracht en gedrag. Doordat mentale, fysieke en verbale oefeningen geïntegreerd worden aangeboden oefen je niet alleen waar het over het gaat, maar je ervaart het vooral!

Inhoud training

Kinderen leren spelenderwijs een keuze in gedrag te maken die hen kan helpen in alledaagse situaties.

Thema’s die aan bod komen zijn: stevig staan, houding en uitstraling, grenzen aangeven en herkennen, stem gebruik, intuïtie, trap- en stoottechnieken om eigen kracht te ervaren of te verdedigen, loskomen uit verschillende grepen en leren ontspannen.

Enkele reacties:

Wij zijn erg blij dat onze zoon de training heeft gevolgd. We merken dat hij het geleerde ook echt toepast in de dagelijkse praktijk. Wanneer hij bv. boos is zien we hem iets later zijn adem bewust omlaag brengen. Ook heeft hij voor het eerst een ietwat bazig vriendje de les gelezen. Voorheen liet hij alles maar gebeuren om de lieve vrede te bewaren. Nu gaf hij duidelijk zijn mening en vertelde het vriendje dat hij zelf mag bepalen wat hij doet. Heel erg fijn om te zien dat onze zoon zijn eigen kracht leert kennen!

Zoon: Ik heb geleerd stevig te staan! Dat vind ik fijn want nu kan niemand mij meer omduwen. Ik voel mezelf nu stoerder! Het was een leuke training.

Moeder: Wat is haar zelfvertrouwen gegroeid! Dochter: ik kan het! Ik wil het! Ik doe het!”

“Weerbaarheid is een doorlopend proces waarin jij jezelf steeds beter leert kennen!”

Met vriendelijke groet,

Alinda Bootsma

Uw specialist(en):