Stef Boes

Ik ben Stef Boes, opgegroeid in Twente. Ik heb jaren gewerkt als verpleegkundige in verschillende ziekenhuizen, de ouderenzorg, thuiszorg en psychiatrie. Zeventien jaar geleden heb ik me gevestigd op Terschelling. Momenteel werk ik als praktijkondersteuner GGZ voor verschillende huisartsen, zowel op Terschellings als aan ‘de vaste wal‘. In de praktijk kom ik regelmatig vrouwen tussen de 45­-55 jaar tegen die vast dreigen te lopen op lichamelijk en/of geestelijk gebied en met vragen blijven zitten. Pas na lange tijd zoeken naar antwoorden blijken hun klachten veroorzaakt te worden door de overgang. Ik wilde daar meer over weten, om de vrouwen die ik in de praktijk tegen kom beter te kunnen helpen. Daarom ben ik in 2013 begonnen aan de specialistische opleiding ‘Verpleegkundig Overgangsconsulente’ aan het Erasmus Medisch Centrum te Rotterdam. Tijdens deze opleiding, die ik inmiddels succesvol heb afgerond, heb ik ervaring opgedaan tijdens stages bij een overgangsconsulente in Assen en op de polikliniek Gynaecologie van ziekenhuis Nij Smellinge in Drachten.
Transitie
Gedurende de opleiding heb ik geleerd dat de overgang gezien kan worden als een fase in een vrouwenleven die nodig is om naar de volgende fase te kunnen gaan, een periode van transitie. Deze periode kan heel verschillend ervaren worden. De ene vrouw heeft nergens last van, de ander veel, de een wordt geconfronteerd met dingen uit het verleden waarvan je dacht dat het klaar zou zijn, anderen maken de balans op en gooien het roer om. Deze fase kan een periode zijn van schoon schip gaan, keuzes maken, besluiten nemen. Het kan echter ook erg verwarrend zijn wanneer je je anders voelt, er anders uitziet en ineens niet meer zo goed weet wat je wil… Hierin wil ik als overgangsconsulente vrouwen bijstaan en begeleiden.
Nieuw Getij
De naam Nieuw Getij heeft voor mij veel betekenis. Ik leef met het getij aan het Wad. Nieuw Getij staat voor de verschillende levensfasen in een vrouwenleven, als getijden met perioden van eb en vloed en Nieuw Getij staat voor mij voor een een nieuwe periode, een nieuwe tijd die kan ontstaan na de overgang. Daar help ik je graag naar op weg….